foto_met_logo_siita

Ervaring met ontwikkelingsachterstand

Anna Sophie is negen en heeft een ontwikkelingsleeftijd van ongeveer anderhalf jaar. Elke maandag en zaterdag kijkt ze reikhalzend uit naar Siita. Al na de eerste keer begeleiding had Anna Sophie een naamgebaar bedacht voor haar. Met een vinger wijst ze naar haar wang als ze hoort dat Siita langskomt. En bij dit naamgebaar hoort ook een grote lach.

Ondersteuningsplan
In het begin heeft Siita een professioneel ondersteuningsplan opgezet. Een van de hoofddoelen is dat Anna Sophie zelfredzaam wordt, ook is het belangrijk dat Anna Sophie voldoende lichaamsbeweging krijgt. Siita is er twee ochtenden in de week en daarnaast op afroep beschikbaar voor individuele begeleiding en persoonlijke verzorging. Een ochtend in de week helpt Siita de dag opstarten. Anna Sophie wordt uit bed gehaald, onder de douche gezet en aangekleed. Daarna helpt Siita bij het ontbijt. En dat betekent hard werken voor Anna Sophie, ze moet namelijk zelfstandig leren eten. Op zaterdagochtend gaat Anna Sophie zwemmen met Siita. Zwemmen vindt Anna Sophie gaaf. Als ze 's ochtends wakker wordt, vertellen we Anna Sophie dat ze gaat zwemmen met Siita. Het naamgebaar en gebaar voor zwemmen komen veelvuldig langs.

Activiteiten
Siita denkt mee en heeft goede ideeën. Anna Sophie is al een paar keer bij de paarden geweest, heeft heerlijk gewandeld op de hei, heeft gesnoezeld en speelt thuis op haar gemak. Vol vertrouwen kunnen we Siita inhuren. Ze weet wat ze doet, zoekt naar mogelijkheden en zorgt dat ontwikkeldoelen worden behaald. Dit alles doet ze met veel plezier.

Ervaring slechthorende met autisme

Ongeveer een half jaar geleden is Siita gestart met het begeleiden van onze ernstig slechthorende zoon met autisme. In volledige samenspraak met haar komen wij tot een handelingsplan met verschillende doelstellingen. Het afgelopen half jaar hebben wij ervaren hoe zij zich vol energie, enthousiasme, liefde en aandacht inzet voor ons, maar vooral voor onze zoon. Tot onze grote verrassing zijn, met behulp van haar begeleiding, al verschillende kleine, maar ook zeer grote doelstellingen behaald!

Eén voorbeeld: onze zoon heeft minstens 10 jaar geen warme maaltijden gegeten. Door de jaren heen hebben wij al verschillende malen geprobeerd hier aan te werken, maar helaas nooit met goed resultaat. Siita heeft dit probleem opgepakt in een logeerweekend en sindsdien eet hij iedere avond mee met de warme maaltijd.

Siita is altijd bezig met plannen bedenken hoe we verder gaan met het maken van stappen in de ontwikkeling van onze zoon. Ze is zeer betrokken bij ons hele gezin en denkt altijd met ons mee op zoek naar oplossingen voor moeilijkheden of problemen. Die later dan geen moeilijkheden of problemen meer zijn!

Ervaring met PDD-NOS

Siita begeleidt onze zoon met PDD-NOS al een hele tijd. Dit tot volle tevredenheid. Ze is flexibel en altijd bereid nieuwe dingen op te pakken. Onze zoon komt altijd enthousiast thuis als hij bij Siita is geweest.

Ervaring MCG

Wat een energieke, betrouwbare, opgewekte, praktische begeleidster van onze MCG-zoon (10). Zoekt onverminderd op alle complexe ontwikkelpunten nieuwe methoden, en brengt onze zoon dan daarin afgelopen jaren echt verder. Actieve begeleiding zowel binnen- als buitenshuis (zwemmen, fietsen etc.). Logeerweekenden ook een feest! Je ziet hem opbloeien. Zo makkelijk geef je als ouders de zorg niet uit handen; bij haar is het van aanvang in alles vertrouwd: ze is onze 'verlengde arm'.